Apartamentowiec w Knurowie

PIERWSZY BUDYNEK APARTAMENTOWY NA TERENIE KNUROWA

Budynek mieszkalny wielorodzinny usytuowany na osiedlu „Cztery Pory Roku” w Knurowie.

 

Cicho i wszędzie blisko − osiedle mieszkaniowe „Cztery Pory Roku”

 

Każdy z nas chciałby mieszkać z dala od zgiełku miejskiego i jednocześnie zapewniając podstawowe potrzeby mieszkaniowe.

Osiedle „Cztery Pory Roku” dla wielu osób będzie idealnym wyborem, ponieważ zapewniając odpoczynek po pracy oraz ciszę i spokój dla całej rodziny, umożliwia dogodne połączenie z aglomeracją śląska i okolic.

Dojazd 

W ciągu 5-10 minut od osiedla znajdują się autostrada A4 oraz A1, umożliwiające dogodne połączenie z miastami śląska i okolic.  

W ciągu 15 minut możliwość dotarcia do centrum Gliwic oraz Rybnika.

W ciągu 5 minut możliwość dotarcia do centrum handlowego Auchan.

W bezpośrednim sąsiedztwie osiedla sklepy, szkoła, przedszkole, kościół, basen, targ warzywny, stacja benzynowa.

Architektura

Ciekawa architektura, gotowa infrastruktura.

Architektura uwzględnia potrzeby mieszkańców – funkcjonalność budynku, usytuowanie działki w stosunku do stron świata (strefa dzienna od strony południowej), komunikację drogową, miejsca postojowe, zieleń.

Niewielka ilość mieszkań w budynku zapewnia ciepłą i rodzinną atmosferę, gdzie będziemy czuć się „jak u mamy”.

Budynek usytuowany jest w bezpośrednim sąsiedztwie zabudowy jednorodzinnej oraz terenów zielonych stanowiących „płuca” osiedla Cztery Pory Roku. Dojazd zapewniony jest poprzez drogę wewnętrzną, nieprzelotową.

Budynek charakteryzuje się funkcjonalną prostotą połączoną z nowoczesnych detalem architektonicznym. Wyróżnia go dwukolorowa fasada oraz jasny i czytelny podział elewacji.

Mieszkania dostępne są z przeszklonej klatki schodowej, poprzedzonej wiatrołapem.

Układ mieszkań

Zaprojektowany jest bardzo funkcjonalnie, z czytelnym podziałem na strefę nocną i dzienną.

Strefę wejściową stanowi przestronny hall z miejscem na szafę oraz garderobą, każdy pokój doświetlony jest poprze okno typu „porte fenetre”, pokój dzienny z tarasem, łazienka przestronna z oknem. Każde mieszkanie ukierunkowane strefą dzienną w stronę południową z widokiem na tereny zielone.

Dla wygody mieszkańców zapewniono miejsca postojowe w podziemnym garażu oraz zewnętrzne na terenie nieruchomości.

Całość stanowi jednorodną, spójną przestrzeń, zapewniającą prawidłowe funkcjonowanie jej mieszkańców.

Budynek został oddany do użytkowania w 2012 r.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp